Кока Кола и Пепси също напускат руския пазар.  Те са

...
Кока Кола и Пепси също напускат руския пазар.  Те са
Коментари Харесай

Кока Кола и Пепси също напускат руския пазар

Кока Кола и Пепси също напущат съветския пазар.  Те са следващите знакови западни компании, лимитирали активността си в района поради нахлуването на Москва в Украйна.

Кока Кола съобщи, че бизнесът ѝ в Русия и Украйна е съдействал за към 1-2 % от чистата оперативна облага на компанията за 2021 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нашите сърца са с хората, които понасят тежките последствия от тези трагични събития в Украйна. Ще продължим да следим и проучваме развоя на обстановката, уточни компанията.

Пепси, чиято кола е един от дребното западни артикули, разрешени в Съветския съюз преди разпадането му, посочи, че ще продължи да продава в Русия артикули от първа нужда като мляко и детски храни.

Американският колос в областта на бизнеса с кафе " Старбъкс " също стопира активността си в Русия. Това включва прекратяване на вноса на всевъзможни артикули на компанията и краткотрайно прекъсване на работата на кафенетата от веригата ѝ там, които са общо към 130 в цялата страна, прецизираха от " Старбъкс " и прибавиха, че ще се погрижат за близо 2000 души в Русия, чието прехранване зависи от компанията.

По-рано през вчерашния ден Макдоналдс също разгласи, че краткотрайно затваря всичките си 847 заведения за хранене в Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР